www.spolekkrok.cz

Program (pdf)
Plakát
Plakát (pdf)

U příležitosti Mezinárodního dne stepu se na tři dny sjedou do Plzně stepaři z Polska, Švýcarska a České republiky, aby před plzeňským publikem předvedli to nejlepší ze svého repertoáru. Plzeňským festivalem stepu chceme přispět k popularizaci stepu, volnočasové aktivity spojující pohyb a umění v jeden celek.

Festival stepu bude probíhat na dvou místech současně a to na venkovním jevišti U Branky a ve vnitřních prostorech Měšťanské besedy. 16. 5. 2015 od dopoledních hodin budou na venkovní scéně probíhat ukázky různých druhů stepu a stepařských technik v podání skupin dětí, dospělých i seniorů z tuzemska i zahraničí s možností zapojení veřejnosti. Diváci budou mít možnost zapůjčení či zakoupení stepařské obuvi a pod vedením zkušených lektorů si vyzkoušet základy stepu.

Vrcholem Plzeňského festivalu stepu bude ve stejný den galavečer ve Velkém sále Měšťanské besedy, který bude ukázkou toho nejlepšího, co nabízí současný step. Vystoupí mimo jiné: Tap and Jazz Dance Jiřiny Nowakowské z Varšavy, členové tanečního studia Andrea z Prahy, studia Avalanche z Hradce Králové, domácí Step by step studio z Plzně, No Feet Company a především hvězda současného stepu – několikanásobný Mistr světa ve stepu Daniel Borak s Daniel Borak Company z Winterthuru. Vystoupí také plzeňské hudební uskupení Burlesque, na jejíž dvě skladby se představí na 60 účastníků festivalu ve společné choreografii sestavené a nazkoušené našim předním choreografem Tomášem Slavíčkem.

Festival stepu si klade za cíl obohatit město Plzeň a jeho občany o zcela novou, originální kulturní akci, která má potenciál stát se každoroční součástí kulturního života města.

Druhý ročník Plzeňského festivalu stepu nově navštíví Liba Borak, zakladatelka studia Dance Studio Liba Borak, vynikající choreografka, stepařka a především lektorka nejmladších stepařů. V letošním roce povede semináře stepu jak pro děti tak pro ty, kteří si chtějí step třeba jen vyzkoušet.

Fotografie z festivalu

Profily účinkujících

Přípravy Step by step studia na Galavečer

Články:
SOUTĚŽ: Step spojuje tanec a rytmus
Se stepem se dá začít kdykoli. Když je talent

Ilustrační obrázek

Mediální partneři

Plzeňský deník Český rozhlas Plzeň Plzeňská 1

Partneři festivalu

Plzeň – Evropské hlavní město kultury 2015 Plzeň – Evropské hlavní město kultury 2015 Ministerstvo kultury ČR Plzeňský kraj Nadace 700 let města Plzně ÚMO Plzeň 1 ÚMO Plzeň 2 ÚMO Plzeň 3
Plzeňská teplárenská Bohemia Sekt Divadlo Alfa Dopravní podniky města Plzně ETV security Step by step studio Měšťanská beseda